وبلاگ گدن

وبلاگ گدن

وبلاگ گدن

وبلاگ گدن

وبلاگ گدن

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

لیستی از موادغذایی که شما را جوان تر می کند

پنجشنبه, ۹ آبان ۱۳۹۸، ۰۳:۰۰ ب.ظ

 

 

لیستی از موادغذایی که شما را جوان تر می کند

موادغذایی طبیعی به جز فوایدی که برای سلامتی بدن دارند، برای پوست هم می توانند بسیار مفید باشند تا حدی که با مصرف آنها بسیار جوان تر از سنتان به نظر برسید. پیری بخشی طبیعی از زندگی است که نمی توان از آن جلوگیری کرد. با این حال غذایی که می خورید می تواند به شما کمک کنند هم در ظاهر و هم در باطن سالم بمانید.موادغذایی جوان کننده

روغن زیتون

روغن زیتون یکی از سالم ترین چربی های روی زمین است. تحقیقات نشان داده اند که ممکن است به جلوگیری از بسیاری از بیماری های شایع مرتبط با پیری کمک کند.
روغن زیتون همچنین ممکن است به جوان تر شدن پوست شما کمک کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ماده دارای اثرات ضد التهابی قوی بر روی پوست بوده و ممکن است آن را از آسیب آفتاب محافظت کند. علاوه بر این، تقریبا 73 ٪ روغن زیتون از چربی اشباع نشده تشکیل شده است که با افزایش خاصیت ارتجاعی و استحکام پوست همراه است.با مصرف روغن زیتون، جوان بمانید

شکلات تلخ

آنتی اکسیدان شکلات تلخ نظیر ندارد و حتی از زغال اخته قدرتمندتر است. تحقیقات نشان می دهد که این ماده ممکن است فشار خون را کاهش داده و عملکرد ارتجاعی شریان ها را بهبود بخشد. شکلات حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونول است که پوست را از آسیب آفتاب محافظت می کند و مقدار فلاوانول ها در بین انواع مختلف شکلات متفاوت است.
یک مطالعه نشان داده که شکلات تلخ حاوی مقدار زیادی فلاونول، میزان زمانی که افراد می توانند تا قبل از غروب آفتاب بیرون باشند را افزایش می دهد. مقایسه کاکائوی پرفلاونول و کم فلاونول بر عملکرد پوست نشان داد که افراد با مصرف کاکائو پرفلاونول خون رسانی بهتر به پوست، بهبود ضخامت و آب رسانی بالا را تجربه می کنند. به یاد داشته باشید، هرچه کاکائو تلخ تر باشد، میزان فلاونول آن بیشتر است.با مصرف شکلات تلخ، جوان بمانید

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدانی است که می تواند محافظی دربرابر رادیکال های آزاد باشد. آنتی اکسیدان ها ساختار های رادیکال ها را تغییر می دهند، بنابراین آن ها قادر به ایجاد آسیب نیستند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول است که می تواند با دیابت، مقاومت به انسولین، التهاب و بیماری های قلبی مقابله کند. پلی فنول ها همچنین می توانند به محافظت از کلاژن که پروتئین اصلی پوست شماست کمک کرده و برخی از علائم پیری را کاهش دهد.
در مطالعات صورت گرفته زنانی که به مدت 8 هفته از کرم های چای سبز و مکمل های چای سبز استفاده کردند بهبود جزئی در کشش پوست خود داشتند.با مصرف چای تلخ، جوان بمانید

ماهی چرب

ماهی چرب ماده غذایی ضد پیری است. چربی های امگا 3 زنجیری در برابر بسیاری بیماری های قلبی، التهاب و زخم روده مفید است. آن ها همچنین در برابر التهاب و آسیب هایی که قرار گرفتن در معرض نور دارد، محافظت ایجاد می کنند.
ماهی قزل آلا یکی از محبوب ترین انواع ماهی های چرب است. این ماده حاوی یک آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی به نام آستاگزانتین بوده که علت رنگ صورتی ماهی است. در یک تحقیق عملی بر روی افراد به مدت 12 هفته با ترکیبی از آستاگزانتین و کلاژن نشان داده شد که کشش و رطوبت پوست آن ها بهبود یافته بود.با مصرف ماهی چرب، جوان بمانید

سبزیجات

سبزیجات بسیار مغذی و کم کالری هستند. آن ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، آب مروارید و سرطان کمک می کنند. بسیاری از سبزیجات از نظر کاروتنوئید هایی مانند بتاکاروتن ها بسیار سرشارند. این مواد می توانند در برابر اشعه آفتاب و رادیکال های آزاد که باعث پیری پوست می شوند، محافظت ایجاد کنند.
برخی از بهترین منابع بتاکاروتن هویج، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین است. بسیاری از سبزیجات سرشار از ویتامین C هستند که برای تولید کلاژن مهم است و اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد. سبزیجات با بیشترین ویتامین C شامل برگ های سبز، فلفل، گوجه فرنگی و کلم بروکلی هستند.
در یک مطالعه عملی، با مصرف روزانه 180 میلی گرم ویتامین C به مدت 4 هفته، فعالیت آنتی اکسیدانی پوست داوطلبان 37% افزایش یافته بود. محققان در یک مطالعه دیگر نیز میزان کشسانی و سایر خصوصیات پوستی را در بیش از 700 زن ژاپنی اندازه گیری کردند و دریافتند افرادی که بیشتر سبزیجات سبز و زرد می خورند، دارای چین و چروک کمتری هستند.با مصرف سبزیجات، جوان بمانید

تخم کتان

دانه های بذر کتان فواید سلامتی شگفت انگیزی دارند. آن ها حاوی لیگنان هستند، که می توانند کلسترول، قند خون، انسولین، خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات را کاهش دهند. آن ها همچنین منبع خوبی از یک اسید چرب امگا 3 به نام ALA هستند که از پوست شما در برابر اشعه آفتاب محافظت می کند.با مصرف تخم کتان، جوان بمانید

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی فواید سلامتی چشمگیری را ارائه می دهد، که بسیاری از آن ها را می توان به محتوای بالای لیکوپن آن ها نسبت داد. لیکوپن نوعی کاروتنوئید است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و پروستات را کاهش می دهد. در یک مطالعه، خانم هایی که ترکیبی از غذا های پر لیکوپن و سایر آنتی اکسیدان های گیاهی را خوردند، پس از گذشت 15 هفته، در عمق چین و چروک کاهش قابل توجهی داشتند. پخت گوجه فرنگی با چربی های سالمی مانند روغن زیتون باعث افزایش قابل توجه جذب لیکوپن در بدن می شود.با مصرف گوجه فرنگی، جوان بمانید

ادویه جات

ادویه جات علاوه بر اینکه طعم خوبی به غذا اضافه می کنند حاوی ترکیبات گیاهی مختلفی هستند که اثرات مفیدی برای سلامتی شما دارد. تحقیقات نشان می دهد برخی از ادویه ها حتی ممکن است به جوانتر شدن پوست شما نیز کمک کند. به عنوان مثال دارچین باعث افزایش تولید کلاژن می شود، که عامل مهمی در افزایش استحکام و خاصیت ارتجاعی پوست است. همچنین ممکن است آسیب های پوستی ناشی از قند خون بالا را کاهش بدهد. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که کپسایسین موجود در فلفل های قرمز، ممکن است برخی از تغییرات وابسته به سن در سلول های پوستی را کاهش دهد.با مصرف ادویه جات، جوان بمانید

آب قلم

آب قلم اخیراً در بین افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند، بسیار رواج یافته است. پختن استخوان های گوشت قرمز، مرغ یا ماهی ماده معدنی و سایر ترکیبات مفید آن ها را آزاد می کند. یکی از این ترکیبات کلاژن است که تاثیرات مثبتی بر سلامت ماهیچه ها و استخوان ها دارد.
هنگام پختن، کلاژن به ژلاتین تجزیه می شود، که سرشار از اسید های آمینه گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین است. بدن می تواند این اسید های آمینه را جذب کرده و از آن ها برای ایجاد کلاژن جدید در پوست استفاده کند.
مطالعات کنترل شده نشان داده اند که مصرف کلاژن ممکن است ضمن کاهش چین و چروک، خاصیت ارتجاعی پوست، رطوبت و استحکام پوست را بهبود بخشد. همچنین عمق چین و چروک در زنان یائسه که به مدت 12 هفته مکمل کلاژن را به همراه سایر مواد مغذی پوست مانند ویتامین های C و E مصرف کردند، کاهش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

  • فرید عابدی

 

 

کاهش سن سکته مغزی در ایران/ علامت‌های بیماری را بهتر بشناسید

سکته مغزی

مدیر آموزش سازمان نظام پزشکی سکته مغزی را یکی از شایع‌ترین علت‌های مرگ و میر و دومین دلیل ابتلا به ناتوانی‌های مغزی درایران معرفی کرد و گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده روزانه ۴۰۰ نفر در کشورمان دچار سکته مغزی می‌شوند و طبق آخرین آمار سالیانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند که ۱۵ درصد آن منجر به مرگ شده و حدود ۳۰ درصد از این افراد زیر ۵۰ سال سن دارند.

دکتر محمدرضا عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، میانگین سن ابتلا به سکته مغزی در ایران را ۵۰ سال دانست و اظهار کرد: این رقم ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است و کاهش چشمگیر سن شروع سکته مغزی در کشور نشان‌دهنده اهمیت آن است. اگر درمان سکته حاد مغزی در چهار ساعت اولیه صورت گیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون ایجاد عوارض و ناتوانی، بهبودی کامل خواهند یافت و از این رو راه‌اندازی مراکز جامع ویژه درمان سکته‌های مغزی، اهمیت زیادی دارد.‏

وی در خصوص سکته مغزی گذرا و علایم آن اظهار کرد: در سکته مغزی گذرا، توقف خون‌رسانی به مغز به صورت گذرا ایجاد می‌شود و فرد علامت‌های سکته مغزی را در کمتر از ۲۴ ساعت تجربه می‌کند؛ به عنوان مثال علامت‌هایی مانند گزگز، مور مور شدن و یا کرختی در صورت و دست و پا و حالت ضعف و فلجی را در دست و پا احساس می‌کند. البته معمولاً بیمار دچار اختلال‌های گفتاری و بینایی مانند تاری دید هم می‌شود که این علایم معمولا برای چند ساعت ادامه دارد و خود به خود هم خوب می‌شود.‏

این متخصص مغز و اعصاب ضمن بیان آن که بسیاری از افراد مسن احساس می‌کنند که دچار کاهش دید شده‌اند و معمولا آن را به حساب ضعف جسمی ‌می‌گذارند، گفت: در حالی که این حالت نشان‌دهنده سکته‌های مغزی گذرا است و افرادی که این علایم را داشته باشند، بیشتر از دیگران در معرض سکته مغزی قرار دارند. از این رو افراد مسن بهتر است با دیدن این علایم به پزشک مراجعه کنند که اگر مشخص شد شخص سکته مغزی گذرا داشته است، بررسی‌های لازم بر روی او انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در خیلی از موارد بیماری‌های قلبی و عروقی هم عامل سکته‌های مغزی است، تصریح کرد: بیماران قلبی_عروقی باید تحت درمان قرار بگیرند و در صورتی که مشکل لخته خون را دارند، حتما از داروهای تجویز شده استفاده کنند، زیرا احتمال سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

مدیر آموزش سازمان نظام پزشکی در این خصوص که آیا نوار مغزی نشان می‌دهد که فرد دچار سکته مغزی گذرا شده است یا نه، ادامه داد: معمولاً علایم  نشان‌دهنده سکته مغزی در نوار مغزی دیده نمی‌شود، اما در «ام.آر.آی» قابل تشخیص است و اگر مشخص شود که بخشی از مغز دچار آسیب شده است، دیگر به آن سکته مغزی گذرا نمی‌گویند، بلکه سکته کامل محسوب می‌شود.‏

وی با تاکید بر این که آزمایش‌ها و اکوی قلب به تشخیص سکته مغزی کمک می‌کند، اظهار کرد: در ۸۰ درصد موارد، علت سکته مغزی نرسیدن خون به مغز است و یکی از دلایل شایع نرسیدن خون به مغز نیز بیماری‌های قلبی عروقی است. به همین دلیل بررسی‌های قلبی و عروقی بر روی بیمارانی که دچار سکته مغزی می‌شوند، انجام می‌شود. شایع‌ترین نوع بیماری‌های قلبی_ عروقی ، آریتمی‌قلبی یا نامنظم بودن ضربان‌قلب است که باعث ایجاد لخته خون در قلب می‌شود و لخته هم ممکن است از طریق عروق گردن به مغز برسد و باعث آمبولی و در نهایت سکته مغزی شود.

وی با اشاره به اینکه برای مداوای افرادی که دچار سکته مغزی می‌شوند زمان طلایی وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه در سیستم بهداشتی کشور ما عدم هماهنگی سیستم درمان و اورژانس و ناآگاهی مردم باعث می‌شود که این بیماران دیرهنگام به بیمارستان برسند و از این رو زمان طلایی را از دست می‌دهند. معمولاً زمان طلایی رساندن بیماری که دچار سکته مغزی شده به بیمارستان، بین سه تا پنج ساعت اولیه است که پزشک می‌تواند بیمارانی را که دچار سکته ایسکمیک هستند، با داروی ‏TPA‏ درمان کند. این دارو می‌تواند لخته را از میان ببرد . نکته قابل توجه آن است که امکان استفاده ازاین دارو فقط بین ساعت اولیه است، بنابراین خیلی مهم است که بیمار سکته مغزی بلافاصله به مرکز درمانی منتقل شود.

وی با بیان اینکه عوامل گوناگونی احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهند که برخی از آن‌ها قابل تغییر و برخی دیگر غیر قابل تغییر است، افزود: عوامل غیر قابل تغییر که تحت کنترل ما نیست، عبارتند از سن که معمولا در سنین بالای ۵۵ سال سکته‌های مغزی چند برابر می‌شود، جنسیت که بررسی‌ها نشان داده است که این عارضه در مردان بیشتر دیده می‌شود و ن‍ژاد.

برخی از عوامل هم قابل تغییر است و ما می‌توانیم با کنترل آنها از سکته‌های مغزی پیشگیری کنیم که یکی از مهم‌ترین آنها فشار خون بالا است. بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران از بیماری خود بی اطلاع هستند و ممکن است فرد بعد از سکته مغزی متوجه فشار خون شود، در صورتی‌که اگر مردم به طور سالانه وضعیت سلامت خود را کنترل کنند، به موقع متوجه این بیماری می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند و جلوی عوارض آن نیز گرفته می‌شود.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب یکی از عواملی را که باعث افزایش فشار خون می‌شود، مصرف زیاد نمک معرفی کرد و ادامه داد: بررسی‌های انجام شده نشان داده است مردم ما سه برابر بیشتر از میزان استاندارد جهانی نمک مصرف می‌کنند. بالا رفتن فشار خون در ایجاد بیماری‌ها بسیار مؤثر است و در نهایت با سکته مغزی ارتباط مستقیمی‌ دارد. میزان مورد نیاز بدن انسان به نمک حدود پنج گرم در روز است، که در رژیم غذایی سنتی مردم وجود دارد و از این‌رو لازم نیست که سر هر سفره‌ای نمکدان بگذاریم.

وی در مورد راه‌های پیشگیری از سکــته مغزی، گفت: پیــشگیری از سکته مغزی با دو صورت اولیه و ثانویه انجام می‌شود. پیشگیری‌های اولیه شامل عوامل خطرسازی است که باید سعی کنیم آن‌ها را کاهش دهیم. در کشورهای پیشرفته بخش مراقبت‌های ویژه سکته مغزی «استروک یونیت» وجود دارد که متاسفانه این مراکز هنوز در کشور ما خیلی جا نیفتاده است. ‏

وی با اشاره به اینکه رسیدگی به بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند، نیازمند کارهای گروهی و هماهنگ پزشکی است، افزود: باید همه امکانات برای تشخیص و مداوی بیماران مانند رادیولوژی ،ام آر ای و مراقبت‌های ویژه سکته مغزی وجود داشته باشد، ضمن آن که دارو گران است و بیماران برای تهیه آن، با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند.

 عزیزی با اشاره به اقدامات چند سال اخیر وزارت بهداشت برای احداث این مراکز مراقبت‌های مغزی گفت: در حال حاضر حدود ۷۵ بیمارستان در سطح کشور در قالب کد ۷۲۴ و با استفاده از مدیریت درمان سکته مغزی در کشور مشغول خدمت‌رسانی هستند؛ ولی با توجه به آمار بالای سکته‌های مغزی در کشور، احداث این مرکز باید با قدرت و شتاب بیشتری انجام شود، زیرا هزینه کردن در بخش استروک یونیت یک نوع پیشگیری است و شاید در سال‌های اول دولت در این رابطه متحمل هزینه‌های زیادی شود، اما جلوی هزینه‌های زیاد ناشی از عوارض سکته‌های مغزی را می‌گیرد و به‌طور کلی پیشگیری از سکته‌های مغزی از نظر اقتصادی هم با صرفه‌تر از درمان است. ‏

این متخصص مغز و اعصاب در مورد پیشگیری از تکرار سکته‌های مغزی می‌گوید: بیماران برای پیشگیری از بروز دوباره سکته مغزی باید مواردی را رعایت کنند و توجه داشته باشند که استعمال دخانیات به تشدید بیماری‌های قلبی، عروق مغزی و فشار خون بالا کمک می‌کند. عامل دیگر، استرس است که می‌تواند به عوامل خطر سکته مغزی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، دیابت و بیماری عروق مغزی کمک کند. ورزش و فعالیت‌های بدنی به فرد کمک می‌کند تا وزن متناسب خود را حفظ کرده و سطح کلسترول و فشار خون خود را پایین بیاورد. پرهیز از مصرف الکل و نمک و همچنین مصرف مواد غذایی سالم مانند ماهی، سبزیجات و غلات هم از بروز سکته‌های مغزی پیشگیری می‌کند. ‏

وی در پایان تاکید کرد: کنترل دقیق بیماری هایی نظیر فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا  از اهمیت بسزایی برخوردار و در پیشگیری از سکته های مغزی بسیار موثر است. همچنین کم آبی یکی از دلایل بروز سکته مغزی است و لازم است افراد در طول روز شش تا هفت لیوان آب مصرف کنند.

 

 

  • فرید عابدی